RALLY  °  PILOOT

Om als piloot deel te nemen aan nationale rally's heb je de RACB NATIONAL RALLY R STAGE-vergunning nodig voor een wagen van minder dan 1600cc of een RACB NATIONAL RALLY R voor een wagen van meer dan 1600cc.

 

NATIONAL RALLY R STAGE : de voorwaarde om deze vergunning te kunnen aanvragen is een RACB-cursus te volgen. Je moet ook in het bezit zijn van een rijbewijs.

Wie al een VAS-licentie heeft kan onder bepaalde voorwaarden een RACB-licentie krijgen zonder een cursus te volgen.

NATIONAL RALLY R : om deze licentie te kunnen krijgen moet je al enige ervaring hebben in nationale wedstrijden met een R STAGE-vergunning of met een VAS-vergunning.

Voor beide vergunningen moet je medisch gekeurd worden door een erkend autosportdokter.


Om als piloot deel te nemen aan regionale rally's heb je een VAS-A4-vergunning nodig voor wagens van minder dan 1600cc of een VAS-A3-vergunning voor een wagen van meer dan 1600cc.

 

VAS-A4-VERGUNNING : de voorwaarde om deze vergunning te kunnen aanvragen is een VAS-cursus te volgen. Je moet ook in het bezit zijn van een rijbewijs.

Heb je al minstens 3 jaar een definitief rijbewijs, dan kan je deze licentie krijgen zonder cursus te volgen.

VAS-A3-VERGUNNING : om deze licentie te kunnen krijgen moet je al enige ervaring hebben met een A4-vergunning of een cursus volgen en een examen afleggen.

Je moet natuurlijk ook een rijbewijs hebben.

Voor beide vergunningen moet je medisch gekeurd worden door een erkend autosportdokter.


RALLY  °  COPILOOT

 Om deel te nemen aan nationale rally's heb je de RACB NATIONAL RALLY R ( CO-DRIVER ONLY )-vergunning nodig. Hiervoor zijn geen cursussen nodig. Je moet wel goedgekeurd worden door een erkende autosportdokter.


Om als co-piloot deel te nemen aan regionale rally's heb je de VAS B-vergunning nodig.

 

VAS B-VERGUNNING : voor deze licentie zijn er weinig voorwaarden : je moet enkel 18 jaar zijn en goedgekeurd worden door een erkende autosportarts.

Een rijbewijs is niet verplicht.

OPGELET : je kan het stuur niet overnemen ! Je mag dus zelf niet rijden, ook niet in noodgevallen.